Nieuws

Yannick Belgisch Kampioen!

Posted by webmaster on October 14, 2013 at 4:35 AM

Hof Ter Burst heeft sinds gisteren een kersverse Belgische kapioen in de rangen.

Yannick Van Der Plas (pas 17) begon als voetballer, maar ging vanaf zijn twaalfde voluit voor tennis. Met vrijwel meteen resultaat... al twee keer de titel in de intergewestelijke interclub samen met zijn trainingspartners -dit jaar pas in de halve finale uitgeschakeld- en intussen een mooi C+15-klassement. Maar dat gaat er binnenkort volledig aan...

Yannick werd met 10 tornooizeges in de reeks Heren 3 eindwinnaar in Het Nieuwsblad Criterium. Op de Gewestelijke Masters schakelde hij geduchte concurrenten Wannes De Langhe (B+4/6) en Bert De Roo (B+2/4) en kroonde zich terecht tot Oostvlaams Kampioen.

Op naar de Nationale Eindronde van het Criterium. De klassementen worden op dit tornooi lichtjes anders ingedeeld, waardoor Yannick in de categorie Heren 2 aan de slag ging... Al meteen tegen eerste reekshoofd Maxim Vannieuwenhuyze (B2/6) van T.C. Yper. Zoals Yannick het zelf formuleerde: "een goeie tegenstander, maar niet goed genoeg ;-)". Yannick won dus de kwartfinale met 7-6 en 6-3.

In de halve finale was Yannick duidelijk de sterkere tegen Jerome Evlard van Rodenberg. Met als resultaat een droge 6-1, 6-2-uitslag.

Op naar de finale. Hierin kwam Yannick uit tegen een ander jeugdtalent, de 13-jarige Teodor Giusca van Charles-Quint. Yannick hield de match onder controle en won uiteindelijk met 6-4 en 7-5-cijfers.

De Belgische titel van Yannick in de reeks Heren 2 werd zo een feit!

Categories: Mooie prestaties

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments