Nieuws

Vlaamse tenniskampioene bij Hof Ter Burst

Posted by webmaster on September 19, 2012 at 5:30 AM

De tienjarige Eline Broodtaerts behaalde de titel op het Feest van de Jeugd

Vlaamse tenniskampioene bij Hof Ter Burst

(Het Nieuwsblad - Sport, woensdag 19 september 2012, 11u16, Auteur: cml)

Foto: Kim Broodtaerts

 

LEBBEKE - In de maand september staan in Wommelgem de eindrondes van het individuele jeugdtenniscircuit van de Vlaamse Tennisvereniging op het programma. Op het Feest van de Jeugd worden de kampioenen bekendgemaakt. Elien veroverde de titel in de reeks Meisjes 10/2.

 

 

Elien Broodtaerts is pas 10, maar werd al voor het tweede jaar op rij geselecteerd voor de eindrondes, waaraan alleen de beste 8 van Vlaanderen mogen deelnemen.

Het was de kroon op het werk van een prachtig tennisseizoen. Elien won in de reeks Meisjes 10/2 maar liefst 15 van de 17 tornooien waaraan ze deelnam. En samen met Ella Vierendeels speelde ze voor het Lebbeekse Hof Ter Burst de interclubfinale van Oost-Vlaanderen in de hogere leeftijdsreeks 12/2.

De eindronde van het Feest van de Jeugd was al van het begin van het seizoen een doelstelling voor de gedreven speelster.

Op het Feest van De Jeugd kreeg ze in de eerste ronde meteen de zwaarste tegenstander voorgeschoteld. Tegen de Antwerpse Fré Van Den Schoor moest Elien meteen haar beste tennis bovenhalen. Na een zeer mooie wedstrijd werd het 4-2/4-3. In de halve finale was Elien veel te sterk voor haar tegenstandster Eleonore Santillie, een Nederlandse met een Vlaamse tennisvergunning. 4-0/4-0 was de zware, maar terechte score. In de finale moest ze het opnemen tegen de Limburgse Febe Thijs, waarvan ze vorige winter nog verloren had. Gelukkig had clubgenoot Tuur Heuvinck haar telkens goed ingespeeld voor de wedstrijden, want het werd een zenuwachtig begin. Beide speelsters begonnen onder hun niveau, maar Elien kon haar spelpeil terug opkrikken en zo de 4-1/4-1 eindstand op het scorebord zetten. De Vlaamse titel bij de meisjes 10/2 was een feit.

Elien, wat zijn je doelstellingen voor volgend jaar?

Ik zou graag vlot willen meedraaien in de reeks 12/2. Een ticket voor de eindronde zou een hele prestatie zijn, want dan ben ik nog maar eerstejaars. Ik heb wel al wat ervaring in die hogere reeks met Ella Vierendeels tijdens de interclubcompetitie en heb al twee tornooien in die reeks gewonnen.

Wat is je beste/zwakste punt?

De basisslagen backhand en forehand zijn behoorlijk goed, het zwakste punt is nog steeds mijn opslag. In de wedstrijdloze periode die er nu aankomt, zal mijn trainer Jos Geerinck hier zeker werk van maken. Ik zou ook graag de backhand-slice onder de knie hebben tegen volgend seizoen.

Hoe ziet je planning eruit voor de komende maanden?

Momenteel train ik slechts 2 uurtjes per week: één uurtje privé en een tweede uurtje met Ella Vierendeels. Buiten de tennistraining sla ik ook nog graag gewoon een balletje zonder echt te trainen. In de zomer vind ik beachtennissen ook best leuk. Tijdens het winterseizoen speel ik ook nog volleybal bij "Volley Opwijk". Dat zijn toch wekelijk ook 3 uren training en wedstrijden.

Wie is je grote voorbeeld?

Kim Clijsters, uiteraard. De allereerste spreekbeurt die ik ooit op school moest geven, ging dan ook over Kim.

Categories: Mooie prestaties

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments